A hullámlovaglás nem egy kifejezetten sok hazánkfiát vonzó sport, ugyanis nem árt hozzá a hullám, ami többnyire tengeren talál meg az ember. Mégis van pár opció arra, hogy akár a Dunán is lehessen szörfözni. Van a sugárhajtású szörfdeszka (Jetboard), de az elég húzós, plusz nem is könnyen elérhető itthon, de nagyon menő:

A másik két opciónál az egyikhez sok pénz kell, a másikhoz viszont nem.

1, Spéci hajó - Wakesurfing

A Wakesurf hajó egy izmos szörnyeteg, ami menet közben egy hullámot húz maga után. Ezt használva a rider remekül tud a hajó után csúszni mindenféle wakeboardos vonókötél használata nélkül ugyanúgy, mint a tengeren.

Hátrányai: A hajót megvenni drága, és ha van is valami havernak, a tankolása is igen sokba kerül, mert hatalmas motorja sokat fogyaszt. Egy cimborának van ilyen hajója, úgyhogy ha minden jól megy nyáron kipróbáljuk. Kelleni fog hozzá jó sok benzineskanna, mert a V8-as motor 30 litert fogyaszt óránként.

2, Bungee szörf

Ez az olcsó variáció: kell hozzá egy rugalmas (bungee) kötél, egy szörfdeszka és egy folyó. A kötelet kirögzítjük a parton (vagy épp egy hídon), majd az árral lesodródunk a deszkát a víz alá nyomva. Így a kötél megfeszül, és meghúzza a szörföst árral szemben. Két féle képpen szokták használni a kötelet, vagy a deszka elejéhez rögzítve vagy wakeboardos fogantyúval a végén a rider a kezében tartja. Mi már készülünk a kötéllel...

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

extreme_blog_wakesurf.jpg

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr45001713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shopping 2013.01.07. 14:41:42

@doggfather: mennyé már. mi bajod lehet? max vizes leszel!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2013.01.07. 15:38:30

Én extrémsport-ügyben megrekedtem a vizisíelésnél...

légügyi megfigyelő 2013.01.07. 16:46:23

Ez a folyós bándzsi klassz, csak a mechanizmusát kicsit elnagyoltnak érzem, vagy nem kellően pontosnak... szóval ha segítenél megérteni, örvendenék! :)

Stefánia vagdalt 2013.01.07. 22:58:58

Hááát, én tudok egy negyedik módot is! Dobj be egy kisebb köteg dinamitot a városi tóba, majd szörfözz a robbanás által keltett hullámokon.

Keress rá tecsőn a bomba + surf szavakra!

(Valamiért nem engedi ez a nyomorult beszúrni a direkt linket.)

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2013.01.08. 11:01:39

@légügyi megfigyelő: Szóval a lényeg, hogy kikötöd a kötelet a folyó mellé egy fához vagy egy hídhoz, a másik végét meg vagy a deszka elejéhez vagy megfogod. Hagyod hogy az ár lesodorjon, közben a deszka végét lenyomod a víz alá, hogy nagyobb legyen az ellenállása, így jobban megfeszül a rugalmas kötél. Ha már nem feszül tovább, akkor felengeded a deszkát a víz tetejére, ettől megszűnik az ellenállás és meg tud rántani árral szemben a bungee a víz tetején. Ha elfogy a lendület, ismételhető ízlés szerint.

légügyi megfigyelő 2013.01.21. 18:20:13

Ááá! Alighanem már értem! :)))
***
süti beállítások módosítása